Felsefe Kitapları

Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris PDF indir

Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris, pdf kitap bölümümüzde Kasım 2014 senesinde kaleme alınan Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris kitabını sizlerle paylaştık. Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris kitabının detayları..

Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris – Özeti

Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris

Yalan (%100 Dürüst Yaşamak Mümkün mü?) – Sam Harris

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Kasım 2014
Eklenme: Eylül 14th, 2019
Dil: Türkçe
Sayfa: 132
Yazar: Sam Harris
1.305

YAzılı bir katil kapınızı çaldı! Peşine düştüğü çocuk evinizde saklanıyor. Katil, çocuk nerede diye soruyor. Nasıl yani? Böyle bir durumda bile yalan söylememek olabilecek mü?

Ya da bir baba kızını nikâh masasına götürüyor… Bir bakıyor ki kızının gelinliği onu bi hayli fazla şişman göstermiş. Babanın bu durumda kızını uyarması dürüstlük mü gerçekten? Dürüstlüğün de sınırları var mı,

Sam Harris, yalnızca doğruyu söylemek yoluyla, acı çekmemize ve utanmamıza neden olan birden fazla durumdan rahatlıkla uzak durabileceğimizi savunuyor. Öyle uç örneklere öyle çözümler buluyor ki, dile getirdiğimiz yalanlar hususunda bir kez daha düşünmemize yol açıyor.

Pek çok durumda, sahte yüreklendirme, öteki kişi için çok pahalıya mâl olabilir. Bir daha hiç yalansöylememeye karar verseniz, ilişkileriniz ne biçimde değişirdi?

Kendinizle alakalı hangi doğrular birden görünür olurdu? Nasıl bir kişi haline gelirdiniz? Ve çevrenizdeki insanları nasıl değiştirebilirdiniz? Keşfetmeye değer.

“İnsanlar iyi yalan söyleme hususunda evrildi. Hiç şüphe yok ki işteki sosyal yağlamayı görüyorsunuz. Pek çok durumda bunun gerçek bir yalan olmadığını düşünebiliriz:

Belki çok ender söylenen bir ‘beyaz’ yalan, arada birhassas bir detayı dile getirmeyi ihmâl etmek, umutları kırmanın bir faydası olmadığını gördüğünüz zamanlarda hatalı bir cesaretlendirme, ve liste böylece uzuyor. Yalan’da, Sam Harris acımasızca -ama pragmatik olarak- dürüst olmanın faydalarını anlatıyor. Büyük bir güce sahip zorlayıcı ufak bir kitap. “
– Tim Ferris-

“Oldukça göz alıcı bir deneme. (Öyle bulunacağını bekliyordum, böylece yalan söylememe gerek kalmayacaktı.) Dürüstlükle söyleyebilirim ki baştan sona sevdim. Yalan Söylemek, bence yılın en kışkırtıcı okuması.”
– Rick Gervais-

Bir önceki yazımız olan Günahın Üç Rengi – Gülseren Budayıcıoğlu başlıklı kitabımızda Günahın Üç Rengi ekitap indir, Günahın Üç Rengi ekitap oku ve Günahın Üç Rengi pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button