Çocuk Kitapları

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum Pdf indir

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde TÜRKÇE sayfadan oluşan Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum kitabı 112 olarak çıkarılmıştır. Isabelle Filliozat Virginie Limousin Eric Veille tarafından kaleme alınan Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum isimli kitap 9786051981192 dilinde ve Kitap Kağıdı ebatındadır. Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum kitabını 09.06.2020 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum pdf oku indir.

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum pdf indir

İyi bir haberim var: Öfke, sandığın gibi kötü bir şey olmayabilir! Şiddet ile öfke çok fazla karıştırılıyor ama aslında birbirleriyle alakaları bile yok!
Öfke faydalı bir duygudur. Kendimi ifade etmeme yardımcı olur. Kendimi tehdit altında hissettiğim zaman DUR dememi sağlar.
Peki öfke nasıl görülmektedir? Şiddete başvurmadan nasıl ifade edilmeli ve nasıl sakinleşmeli? Gelin, birlikte keşfedelim.
Fransa’da pozitif ebeveynlik yönteminde öncü psikoterapist Isabelle Filliozat ile psikoterapist ve çocuk terapisti Virginie Limousin tarafından kaleme alınan, Türkiye dahil yayımlandığı tüm ülkelerde büyük büyük alkış alan Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum serisinin ikinci kitabı Öfke İle Başa Çıkma Yolları, 100’den fazla etkinlik ve ebeveyn kitapçığıyla birlikte, çocukların içlerinde neler olup bittiğini anlayabilmelerini, öfkenin sağlıklı ve gerekli bir duygu olduğunu kavrayıp onu şiddetten ayırabilmelerini sağlayacak biçimde tasarlandı.
 
“Duyguyu anlama ve aktarma becerisi için kıymetli bir kitap bu. Ebeveynlerin de mutlaka okumasını dilerim.”
– Dr. Gülcan Özer (Serinin ilk kitabı “Duygularım” ile ilgili)
 
“Öfkelenince ne kadar da çirkin oluyorsun!”, “Derhal sakinleşiyorsun!”, “Hemen odana git ve sinirin geçene kadar da çıkma.” Ailelerimiz öfkemizi kabul etmezlerdi, hatta açıkça ayıplarlardı. Kendi çocuklarımız öfkelendikleri zaman, biz de bunu kabullenmekte arada bir zorlanıyoruz. Oysaki öfkeyi kabullenmenin mühim olduğunu bilinmekte. Yapılan araştırmalara göre, bastırılan öfke psikosomatik hastalıklar gibi bir çok değişik soruna yol açabiliyor. Hayal meyal veya açık seçik, bir biçimde çocukluk yaralarımızı hatırlıyoruz. Anne babamız sinirlendiğinde, bunun sorumluluğunu çok fazla bizim sırtımıza yüklerlerdi: “Gerçekten çekilmezsin!” “Bak aranıyorsun yine!” Öfkelenen onlar olduğunda bile bu hep bizim hatamızdan kaynaklanıyordu! Bağırıyor, kontrolden çıkıyorlardı… Hatta öfkelenmekte haklı olduklarını ve bunun eğitim olduğunu dile getiriyorlardı. Sonuç olarak biz de öfkenin iyi bir şey olmadığını ve yalnızca kuvvetli olduğumuzda öfkelenmeye hakkımız olduğunu içselleştirdik. Okulda da değişik bir şey öğretmediler. Öğretmenlerin öfkelenmeye hakkı varken, hatta onlar buna teşvik edilirken, öğrencilere yasaktı. Bir kez daha verilen mesaj gayet açıktı: Öfke kuvvetlilere mahsustu. Hâlbuki öfke yalnızca en kuvvetlilere tanınan bir hak ise o artık bir duygu olmaktan çıkmış, şiddetin tanımına dönüşmüştür! Yetişkinler davranışlarını haklı göstermek için öfke kelimesini kullandılar, zira hiç kimse şiddet yanlısı olarak nitelendirilmek istemez. Ama işin aslı pek de öyle değil. Öfke, benliğin oluşumunda ve uyumlu ilişkiler kurmada gerekli, sağlıklı bir duygudur. “Kendimizi kaybettiğimizde” veya “sinirlerimiz boşandığında”, verilen duygusal tepki aşırı ve yıkıcı oluyor, hele ki bir diğer kişi üzerinde üstünlük kurmak için kullanılıyorsa, bunun adı artık hiddettir, hışımdır. Bu, öfke duygusu değil, geçmişimizden miras kalan zararlı bir duygusal tepki ve/yahut şiddettir. Peki, ya bu öfke değilse? Gerçek öfke bir olumlamadır, saldırganlık değildir. Kalp atışlarımız hızlanır, bedenimiz harekete geçer, bu değişiklikler “Bana uygun olmayan bir şeyler var!” hissiyatına kapılmamızı sağlar. Öfkemizi dile getirmek, basitçe dur demektir, bizim açımızdan neler olduğunu ifade etmek, illaki bağırıp, fırtınalar estirmeden, yalnızca kararlı bir biçimde haklarımızı talep etmektir. Elbette ki çocuklar böylesi bir yetkinliğe sahip değildirler. Beyinleri, duygularını dengeleyecek bağlantıları halen geliştirmediği için, onlara bunu fakat kademeli olarak öğretebiliriz…

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum kitap özeti

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum pdf oku

Öfke İle Başa Çıkma Yolları / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum Pdf indir

 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button