Edebiyat Kitapları

Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu Pdf indir

Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi Pdf indir, kitap sever takipçilerimiz için  Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi Kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. İletişim Yayınevi aracılığıyla çıkarılan Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi Kitabı 190 Sayfa sayfadan bir araya gelmektedir. 2. Hamur Kağıt baskı ile çıkan Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi kitabı 13.00×19.50 cm‘dir. Nisan 2020 nolu ISBN numarasına sahip Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi kitabının yazarı Yakup Kadri KaraosmanoğluHep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi PDF indirebilirsiniz. 

Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu İletişim Yayınevi Kitabı Pdf indir

“Yüksek zümrelerin son zenginlik günleri”… Yazar toplumu ve toplumsal poblemleri gözlüyor; önemsediği “Konak”ın son direnişine tanıklık ediyor. Kent yaşamının konutu, konak. Yazlık köşk, yalı gibi konutlarda daha dingin, daha sessiz bir yaşam sürerken konak olaylara, sorunlara sahne oluyor. Nafi Molla Konağı’na gelin giden Münire’nin dramı.

Yirminci yüzyılın ilk yarısında büyük bir üretkenlikle dergilere yazdığı şiir, öykü, makale ve eleştri türü yazılarla Türk edebiyatı sahnesine adımını atan Yakup Kadri Karaosmanoğlu, romanları, hikayeleri, denemeleri, oyunları ve anılarıyla, en mühim edebiyatçılarımız içinde yer alır. Üslup özellikleri yönünden Yakup Kadri’nin 1910’dan 1974’e dek verdiği eserler Türkçe’nin geçirdiği bütün evreleri yansıtır. Eserlerinin konu ve fikir zenginliği de dil ayrıntı kısmının çeşitliliğinden aşağı kalmaz. Yakup Kadri’nin Fransız edebiyatı etkisinde başlayan yazarlığı, 1920’lerden sonra özgün bir sese kavuşarak siyasi ve sosyolojik konulara, tarihe, dönem çatışmalarına ve birey psikolojisi irdelemelerine yönelir. Fecr-i Ati’den yetişmiş ama bunu izleyen elli yıl boyunca toplumsal koşullar, tarihi süreçler ve bireysel portreleri romanın dokusuna işlemek için roman tekniğiyle de boğuşmuş bir yazar olan Karaosmanoğlu’nun eserleri, hala tüketilmemiş ayrıntı kısmının tartışılıp incelenmesi gereken zengin bir “panoroma”dır.

 

Related Articles

Back to top button