Hazırlık Kitapları

Burukluk – Emil Michel Cioran PDF indir

Burukluk – Emil Michel Cioran, pdf kitap bölümümüzde 2017 senesinde kaleme alınan Burukluk – Emil Michel Cioran kitabını sizlerle paylaştık. Burukluk – Emil Michel Cioran kitabının detayları..

Burukluk – Emil Michel Cioran – Özeti

Burukluk – Emil Michel Cioran

Burukluk – Emil Michel Cioran

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
2017
Eklenme: Aralık 14th, 2020
Dil: Türkiye
Sayfa: 95
Yazar: Emil Michel Cioran
271

“Herşeyi yıktıktan sonra kendini de yıkmayan bir kitap, bizi beyhude yere azdırmış olurdu.”

Kimi zaman ciddi, kimi zaman gülünç bir düşünce derlemesi olan Burukluk, ilk paragrafından son paragrafına aynı saplantıyı sürdürür: Hem endişe hem gülümseme dolu bir şüpheyi muhafaza etmek.

 

İÇİNDEKİLER

Sözün Körelmesi

Uçurum Dolandırıcısı

Zaman ve Kansızlık

Batı

Yalnızlık Sirki

Din

Aşkın Canlılığı

Müzik Üzerine

Tarihin Başdönmesi

Boşluğun Kaynağında

Emil Michel Cioran

Fransızca yazan Romen deneme yazan ve ahlakçısı Emil Michel Cioran 8 Nisan 1911’de Rasinari’de (Romanya) dünyaya geldi. On yedi yaşında Bükreş Üniversitesi Felsefe Bölümüne girdi. Lisansım Bergson üzerine hazırladığı bir tezle aldı.

1934’te Bükreş’te yayımlanan ilk kitabı Sur les cimes du desespoir (Ümitsizliğin Doruklarında), kendisinin de kabul ettiği gibi, sonradan Romence ve Fransızca yazdığı her şeyin özünü barındırır. Hayatın trajik boyutundan habersiz olmakla suçladığı Bergsonculuk’tan o zamanda koptu.

1937’de, dini bir krizin ürünü olan ve tartışmalar yaratan kitabı Des larmes et des saints (Gözyaşları ve Azizler Üzerine) yayımlandı. Aynı yıl, Bükreş Fransız Enstitüsünden bir burs alarak Paris’e gitti ve oraya yerleşti.

1995 senesinde Alzheimer hastalığından öldü.1947’de Fransızca yazdığı ve Fransa’da yayımlanan ilk kitabı Precis de decomposition ’u (1949) (Çürümenin Kitabı, Metis, 2000) başlıca şu eserleri izledi:

Syllogismes de l’amertume, 1952 (Burukluk, Metis, 1993); La Tentation d’exister, 1956^Var olma Eğilimi);Histoire et Utopie, 1960 (Tarih ve Ütopya, Metis, 1999); La Chute dans le temps, 1965 (Zamanda Düşüş); De l’inconvenient d’etrene, 1973 (Doğmuş Olmanın Sakıncası, çev. Kenan Sanalioğlu, Opus, 1997); Aveıa et Anathemes,198 (İtiraflar ve Aforozlar).

 

Bir önceki yazımız olan Hissedilen Zaman (Zamanı Nasıl Deneyimleriz?) – Marc Wittmann başlıklı kitabımızda Hissedilen Zaman (Zamanı Nasıl Deneyimleriz?) ekitap indir, Hissedilen Zaman (Zamanı Nasıl Deneyimleriz?) ekitap oku ve Hissedilen Zaman (Zamanı Nasıl Deneyimleriz?) pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button