Çocuk Kitapları

Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Pdf indir

Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları Pdf indir, kitap sever takipçilerimiz için  Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları Kitabı ile ilgili bilgi vereceğiz. Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla çıkarılan Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları Kitabı 140 Sayfa sayfadan bir araya gelmektedir. 2. Hamur Kağıt baskı ile çıkan Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları kitabı 13.50×19.50 cm‘dir. Şubat 2020 nolu ISBN numarasına sahip Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları kitabının yazarı İpek ÇalışlarAtatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları PDF indirebilirsiniz. 

Atatürk Çocukluk ve Okul Yılları İpek Çalışlar Yapı Kredi Yayınları Kitabı Pdf indir

İpek Çalışlar, bir çocuk olarak Atatürk’ü anlatıyor.

Mustafa nasıl bir ailede dünyaya geldi, nasıl bir çocukluk geçirdi, öğrenim yaşamına nasıl başladı, Osmanlı İmparatorluğu o dönem nasıl bir siyasi fotoğraf sergiliyordu?

Mustafa’nın aile geçmişi, çocukluğu ve Harp Okulu senelerına kadar yaşamına odaklanan bu metinde yetişmekte olan bir yüreğin çocukluk ilgi ve meraklarından tutun vicdani, ahlaki ve düşünsel gelişimine ayna tutuluyor.

Vatan aşkıyla dolu bir gencin, bir ulusun önderi olmaya giden yolunun kilometre taşları…

İpek Çalışlar’dan Mustafa Delioğlu’nun resimlediği bir başucu kitabı: Atatürk / Çocukluk ve Okul Yılları…

Tadımlık

Mustafa’nın göçmen çocukları içinde dostları vardı. Bu cılız ve sıska c¸ocuklardan yaşamın zorluklarını öğrenirdi.
Altı yaşındaki Nişli Yaşar’dan, cami bahçesine girdiklerinde sarıklı hocanın onları “Uğursuzlar” diye kovaladığını dinlemişti. Cami hocası, “Lanetliler” diye Yaşar’ın üzerine saldırdığı gün, Mustafa onu korumus¸tu.

Yas¸ar ona, “Yalnız hoca değil, yerli c¸ocuklar da bizi do¨vüyorlar. Muhacirlere ‘circir’ diyorlar. Sen de muhacir misin?” diye sormuştu.
Kadınların yaşadıkları dramı çocukları da yaşamaktaydı. Askeri okuldan arkadaşı Mürteza, teyzesi Şehnaz’ın yanında kalırken sokağa atılmıs¸lardı. Mustafa’nın yas¸ında sarışın bir çocuk olan Ahmedovalı Mürteza’nın babası hapisteydi.

Mustafa, Mürteza için dertlendikçe dertleniyordu.

 

Related Articles

Back to top button