Tarih Kitapları

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele Pdf indir

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 464 sayfadan oluşan Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Şebnem Oğuz Uzuner tarafından kaleme alınan Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele kitabını 9786258396027 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele pdf oku indir.

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele pdf indir

Türk Millî Mücadelesi, Türk Milleti’nin kaderini belirlerken, ülkeler arası siyasetin ve güçler dengesinin de değişmesine neden olmuştur. Millî Mücadele Dönemi’nde Türkiye ile savaşmamış, karşılıklı hiçbir politik ve askeri antlaşmaya imza atmamış olan ABD’nin, Türk Milleti’ne ve Millî Mücadele’ye olan bakış açısıyla birlikte dönem boyunca izlediği politika, Amerikan basını temel alınarak incelenmeye çalışılmıştır. Basın ve basında kullanılan dilin, doğru veya yanlış çıkan haber ve makalelerin bir millet ve bir ülke ile ilgili fikir oluşturması üzerindeki etkisi bugün de azalmadan devam ediyordir. ABD ve Amerikan halkının menfaatlerinden ödün vermeden yapılan yayınlar, ABD politikalarına yönelik eleştiriler de bu doğrultuda ve tavsiye niteliğindedir.

Bu kitap, bir milletin küllerinden doğuşunun zorlu mücadelesinin, 10 bin küsur kilometre uzağımızdan nasıl göründüğü, algılandığı ve yönlendirilmeye çalışıldığı senelerı ifade etmektedir.

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele kitap özeti

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele pdf oku

Amerikan Basınının Gözünden Milli Mücadele Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button