Tarih Kitapları

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri Pdf indir

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 312 sayfadan oluşan Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Prof. Dr. Zeki Arıkan tarafından kaleme alınan Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri kitabını 9786054534241 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri pdf oku indir.

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri pdf indir

Prof. Dr. Zeki Arıkan “Tarih Söyleşileri” bağlamında üçüncüsü olan bu kitapta topladığı yazılarında hem güncel olaylara değiniyor, hem de 1940 ve ardından Türkiye’nin kültür yaşamının temelini atan bazı aydınlarımızın çalışmalarını, hayatlarını, kişiliklerini renkli bir üslupla anlatıyor.

Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Âli Yücel’in başlattığı çok yönlü aydınlanma hareketiyle 1940’lı senelerın Türkiye’sinin nasıl Rönesans’ın eşiğine geldiğini, Arıkan’ın yazılarında değindiği Doğan Kuban, Orhan Burian, Vedat Günyol, Şerafettin Turan, Fuat Köprülü ve öğrencileri Mustafa Akdağ, Halil İnalcık gibi aydınlanmacılardan, Köy Enstitüsü çıkışlı yazar ve şairlerden (ör. Mehmet Başaran) kavrıyor ve mutluluk duyuyoruz. O zamanda aydınlarımız tarafından üretilen eserlerin; mühim dünya yapıtlarının Türkçeye hızla kazandırılmasının, yayımlanan dergilerin (Yücel, Ufuklar gibi) Türkiye’nin kültür yaşamında nasıl büyük bir değişime yol açtığını mutlulukla izlerken, bu güzel çalışmaların ardından nasıl yok edildiğini, karalandığını görerek sarsılıyoruz…

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri kitap özeti

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri pdf oku

Haydarpaşa’dan İzmir’e Tarih Söyleşileri Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button