Biyografi Kitapları

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu PDF indir

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu, pdf kitap bölümümüzde Eklenme: Ekim 18th, 2020 senesinde kaleme alınan Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu kitabını sizlerle paylaştık. Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu kitabının detayları..

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu – Özeti

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Eklenme: Ekim 18th, 2020
Dil: Türkiye
Sayfa: 60
Yazar: Yusuf halaçoğlu
355

Birinci Dünya Savaşı, bütün dünyanın âdeta birbirini boğazladığı, binlerce kişiyin yaşamını yitirdiği bir vahşetin adıdır.

Bu savaşta insanlık değerleri rafa kaldırılmıştır. Bir takım yöneticilerin kişisel hırslarından habersiz olan milyonlarca günahsız kadın, çocuk ve masum insanın yaşadığı acı, altından kalkılmaz bir yükü insanlığın sırtına yüklemiştir.

Bu savaşta tüm insanlık bir trajedi yaşamıştır. Ne yazık ki, bu denli yıkıma neden olan bir savaşın sonrasında, otuz yıl sonra yine kişisel hırsların, âdeta insanlıkla alay edercesine geçmişte yaşanan acıları unutup, daha da feci ikinci büyük savaşa girmesi, medeni dünyanın ibret almasını gerektiren bir tarih kesitidir. Ama ne yazık ki bugün de tarih tekerrür etmektedir.

Dileğimiz, bundan böyle bireylerin acı çekmemesidir. Birinci büyük savaşta, yani 1915’te, savaşın en yoğun olarak cereyan ettiği coğrafyalardan bir diğeride Osmanlı İmparatorluğu idi. İmparatorluğun üç cephede, Çanakkale, Kafkasya ve Suriye ve Filistin bölgesinde verdiği mücadele, tarih araştırmacıları için, adeta bir laboratuvar niteliği taşımaktadır.

Çanakkale Savaşları, Türklerle İngiliz ve Fransızlar içinde geçmesine rağmen, bu gün bu savaş, Yeni Zelanda, Avustralya, Hindistan gibi ülkeleri de yakında zamandan ilgilendiriyor.

Keza Kafkas cephesinde Rus, Gürcü,Azeri, Ermeni ve Türkler yüz yüze gelmiştir. Suriye Filistin cephesi ise İngiliz, Fransız, Arap ve Türklerin çarpışmalarına sahne olmuştur. İşte böyle bir ortamda, Osmanlı vatandaşı olan Ermenilerin, yukarıda sayılan devletlerle Osmanlı Devleti’ne karşı işbirliği yaptıkları görülmektedir.

Bu nedenle savaş bölgesinden,savaş alanı dışına nakledilen Ermenilerin, o tarihte başlarına geldiği söylenen ve çoğu siyasi nedenlerle ortaya atılan bir takım hadiselerin gerçek yüzü, tarih metodolojisinin olağan kaideleri çerçevesinde çözümlenmek durumundadır.

Tarih bilimi, geçmişte meydana gelmiş hadiseleri, farklı pencerelerden değerlendiren, fakat bu değerlendirmeleri belgelere dayandıran bir ilim dalıdır. Halaçoğlu buna sadık kalarak, kısa, fakat öz bir kitapçık hazırlamıştır.

Bir önceki yazımız olan İmamın Ordusu (15 Temmuz Darbe Girişimi İncelemesiyle Birlikte) – Ahmet Şık başlıklı kitabımızda İmamın Ordusu ekitap indir, İmamın Ordusu ekitap oku ve İmamın Ordusu pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button