Tarih Kitapları

Adıge Tarihi Pdf indir

Adıge Tarihi pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 46 sayfadan oluşan Adıge Tarihi kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Tsağua Nuri tarafından kaleme alınan Adıge Tarihi isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 19.5 cm ebatındadır. Adıge Tarihi kitabını 9786056574382 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Adıge Tarihi pdf oku indir.

Adıge Tarihi pdf indir

Eğitimci yazar Tsağua Ahmet Nuri’nin “Adıge Tarihi” ilk 1918 senesinde Adıgece olarak basıldı. Yüz sene öncesinin kıt kaynaklarından imbiklenerek oluşturulduğunu düşünürsek, ardından yaşanan yeni gelişmelerle Tsağua’nın kitabında noksanlıkler bulabiliriz. Ama bu Tsağua’nın kitabının taşıdığı değeri azaltmaz. Çünkü Tsağua Nuri bu kitabında bize yalnızca “artık geçmişte kalmış bir takım hadiselerin öyküsünü” anlatmıyor; o okurlarına Adige tarihine nasıl bakmaları gerektiğine dair özgün bir perspektif sunuyor. Kitabını kıymetli kılan da işte ortaya koyduğu bu millî perspektiftir.
Bu itibarla da diyebiliriz ki kitap hâlâ “aktüel”. Çünkü meseleye yüz yıl öncesi oluşturulmuş bu özgün perspektiften bakabilen araştırmacı ve yazarlarımız -bir iki istisna dışında- hâlâ ortalıkta yok. Öyleyse öğreneceğimiz çok şey olan bu ve benzeri yol gösteren çalışmaları yakınlarımızda, el altında tutmaya devam etmeliyiz.
Ahmet Nuri’nin Adıge Tarihi ilgiyle okuyacağınız bir kitap.

Adıge Tarihi kitap özeti

Adıge Tarihi pdf oku

Adıge Tarihi Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button