Çocuk Kitapları

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser Pdf indir

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 184 sayfadan oluşan Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. tarafından kaleme alınan Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 19.5 cm ebatındadır. Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser kitabını 9789759155889 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser pdf oku indir.

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser pdf indir

100 Temel içinde bulunan Felâtun Bey ile Râkım Efendi yahut Felâtun Bey’le Râkım Efendi, Ahmet Mithat Efendi’nin 1875 senesinde yazdığı romandır. Tanzimatı takiben yaşanan ilk Türk romanlarının ana teması “yanlış batılılaşma” üzerine kurulmuştur.
Karakterlerden Felâtun Bey, batılılaşmayı yüzeysel olarak yorumlamış ve sefa yaşamı süren biridir. Râkım Efendi ise ona zıt bir karakter olarak kurulmuştur. Oldukça çalışkan ve tutumlu biridir. Romanın sonunda bu dönem romanlarından bekleneceği üzere Râkım Efendi dilediği yaşamı elde ederken, Felâtun Bey yaptığı hataların sonucuna katlanmak zorunda kalır. İsimlerinde kullanılan “efendi” ve “bey” kavramları da karakterlerin temsil ettikleri değerlerin sembolüdür.

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser kitap özeti

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser pdf oku

Felatun Bey ile Rakım Efendi / 100 Temel Eser Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button