Pdf Kitap

Tarihi Değiştiren Konuşmalar

Tarihi Değiştiren Konuşmalar, PDF kitap bölümünde Tarihi Değiştiren Konuşmalar kitabını ele aldık. Tarihi Değiştiren Konuşmalar PDF indirme linki yazımızın detaylarında..

Tarihi Değiştiren Konuşmalar

Bu eseri bi hayli evvelden bir hocamın ısrarıyla okumaya başladım. Okulda bir dersteyken kitap içinden Adolf Hitler‘in söylemlerinden bir kısmına yer vermişti, mevzuyu tam hatırlamasam da, merakımdan dolayı okudum. Kıymetli hocama gıyabında teşekkürlerimi iletiyorum. Eserle alakalı spoiler vermeden özet olarak değinmek gerekirse tarihe yön vermiş mühim bireylerin söylemleri yayınlanmıştır. Kitabından minimumından birkaç cümleyi okumanızı bilhassa isterim. Örnek, bilhassa Kus b. Saide‘nin (r.a) cümlesini merakla okumuştum zira bu cümle Efendimizin (sav) içinden senelerce atamamış ve bu Sahabe’ye risalet ile görevlendirmiş ondan sonra da O’nu dualarla anmıştır, bundan dolayıdir ki  kıymetli bir andı benim için. Eserde bir çok birinin söylemlerine de değinilmiştir: İkbal, Gandhi, Martin Luther, Aliya İzzet Begoviç, Sokrates, Çiçero, Fatih Sultan Mehmed, Muhammed benzer biçimde mühim adlar.

Yazar, önsözüne bu cümle ile adım atmış, sözün ne kadar mühim olduğuna dikkat çekmiştir. bir cümlenin kılıçtan daha keskin olduğuna dem vurmuştur. Sözden bahsetmişken bir şairin sözüne de yer vermek de yarar var “Kelâmından olur zâhir birinin mikdarı” Şunu demek istiyor birinin halini kelimeleri belirler; kimileri kelimeleriyle güzelliklere çığır açarken kimi felâketlere kapı açacaktır “The Pianist” 2. Dünya savaşı esnasında Hitler‘in Polonya‘lılara yapmış olduğu zulmü konu alıyordu. Film hakkaten bi hayli harikaydı. Zamanı Değiştiren KonuşmalarPDF indir 

 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button