Tarih Kitapları

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) Pdf indir

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 336 sayfadan oluşan İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) kitabı Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Rıza Zelyut tarafından kaleme alınan İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) kitabını 9786054991709 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) pdf oku indir.

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) pdf indir

İstiklal Mahkemeleri; 1920’de müthiş mahkemeler olarak Büyük Millet Meclisi tarafından kuruldu. Amaç, kendi deyişleri ile “vatan savaşı”nı yürütmekti.
  Bu kitapta, bu mahkemelerin kuruluşuna ait TBMM tutanaklarını bulacaksınız.
25 Nisan 1920’de getirilen ilk yasa önerisinden tutun da 4 Nisan 1925’teki son yasa tavsiyesine kadar…
Göreceksiniz ki Kurtuluş Savaşı’nın saklı tarihi bu tutanaklardadır…
Ve yine anlayacaksınız ki bu mahkemeleri, bugünkü Meclisten fazla daha özgür bir Meclis, bir “ihtilal meclisi” kendisi kurmuştur.
Ve bu mahkemelerin çalışmaları aracılığıyla cephe gerisi temizlenerek büyük savaş kazanılabilmiştir. Bu gerçek, TBMM’deki tartışmalara yansımıştır.
Şimdiye kadar hiçbir kitapta tam yer almayan o tutanakları bu kitapta kamunun bilgisine paylaşmak istedik.
Eserimizde, konuşmaların mühim yerleri, kanun tasarıları ve yasalaşan halleri bugünkü dile aktarılmıştır. Bunun yanı sıra kitabın sonuna geniş bir sözlükçe eklenmiştir.
İLK KEZ : Mustafa Kemal’in İstiklal Mahkemelerinin kuruluşundaki etkisi ne idi? Bu hususta tutanaklar ne diyor?
İLK KEZ: HİLAFET BELGESİ: Bu kitapta ilk kez çok mühim bir belge daha yayımlanmıştır.“Hilafetin kaldırılmasını İngiltere istedi, Mustafa Kemal de o emri yerine getirdi!” şekilindeki iddia doğru mu yoksa uydurma mı?

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) kitap özeti

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) pdf oku

İstiklal Mahkemeleri (Meclis Tutanakları) Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button