Siyaset Kitapları

1984 – George Orwell PDF indir

1984 – George Orwell, pdf kitap bölümümüzde 2000 senesinde kaleme alınan 1984 – George Orwell kitabını sizlerle paylaştık. 1984 – George Orwell kitabının detayları..

1984 – George Orwell – Özeti

1984 – George Orwell

1984 – George Orwell

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
2000
Eklenme: Ekim 12th, 2016
Dil: Türkçe
Sayfa: 257
Yazar: George Orwell
6.598

1984 kitabının baş kişiliği olan Winston Smith sıradan bir vatandaş olarak görünmesine rağmen evine döndüğünde gizlice düşüncelerini yazan bir kişidir. Bunu ne için yaptığını bilmese de kendini bu durumdan alıkoyamamaktadır. Hayatına Julia adında bir kadının girmesiyle yaşamı büyük anlamda değişecektir. Bir partinin üyesi olan Julia aktif olarak parti toplantılarına ve eylemlerine katılmaktadır.

Belirli bir süre sonra birbirleriyle mesajlaşarak anlaşan çift görüşürler. 1984 kitabının ana kişiliği olan George Orwell ve Julia kadın erkek ilişkilerinin yasak olduğu bir zamanda aşklarını itiraf ederler.

Hayatın keyfine çıkartmaya çalışan çift toplumda böyle şeylerin kötü yüz yüze kalacağını bilmelerine rağmen uzun bir süre gizlice birlikte olurlar ama bir gün düşüne polisine yakalanırlar.

1984 kitabında polis onları öldürerek cezalandırmak yerine beyinlerini yıkamaya ve istedikleri gibi yönetmeye çalışır. Bilhassa George Orwell büyük işkencelerden geçirilir. 2 kere 2 kaç diye sorulduğunda 4 demesine rağmen polisler aracılığıyla dayak yer. Her gün değişik bir yanıt vermesine rağmen işkenceler sonlanmaz ve kahraman sonunda kendini kaybeder ve istenildiği gibi düşünmeye başlar.

özgürlüğün 2 kere 2’nin 4 olduğunu söyleyebilmek olarak tanımlamakta ve kendi yaşadığı ortamın koşullarında 2 kere 2’nin parti ne derse o bulunacağını ifade etmektedir. Partinin dile getirdiğinden değişik bir şey düşünmenin veya bunu dillendirmenin büyük bir suç olduğunu ve bunu yapanların ölümle cezalandırılacağından bahsedilmektedir.

Bir önceki yazımız olan O – Stephen King başlıklı kitabımızda o, o pdf indir ve stephen king ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Related Articles

Back to top button