Tarih Kitapları

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu? Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih Pdf indir

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih pdf indir, PDF kitap indirme sitemizde 464 sayfadan oluşan 1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih kitabı
Karton Kapak olarak çıkarılmıştır. Guenter Lewy tarafından kaleme alınan 1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih isimli kitap TÜRKÇE dilinde ve 13.5 x 21 cm ebatındadır. 1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih kitabını 9786051144610 numarası ile sorgulayabilir ve satın alabilirsiniz. 1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih pdf oku indir
.

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih pdf indir

“Ermeni meselesi hususunda şuana dek yazılmış en tarafsız, gerçekleri olduğu gibi aksettiren mühim bir kitap ama Batı’da bu kitaptan kimse söz etmiyor.”
Kemal H. Karpat

“Osmanlı Ermenilerine ne oldu? sorusu etrafındaki tartışmaların bundan böyle Lewy’nin kitabını dikkate almaksızın sürdürülebileceğini sanmıyorum. Umarım kitabı da en kısa bir sürede Türkçeye çevrilir ve ilgilenen herkesin yararlanması olabilecek olur.”
Şahin Alpay

“Bu tarihî olayı titizlik ve nesnellikle yeniden ele alan bu çalışma, sevindirici bir katkıdır. Lewy’nin kitabının, Ortadoğu tarihi ve siyaseti hususunda çalışan öğrenciler için okunması zorunlu bir eser sayılmaya başlaması kuvvetle olabilecekdir.”
Insight Turkey

“Nihayet, 1915-1916’da Doğu Anadolu’daki Ermeni nüfusun tehcir edilmesi ile alakalı, her iki tarafın raporlarını inceleyen, dikkatli bir biçimde dengelenmiş, dürüst ve adil bir çalışma yapıldı.”
Middle East Policy

Yayına girdiği günden bu yana Ermeni meselesi üzerine en fazla tartışılan kitaplardan biri durumuna gelen Lewy’nin kitabı şimdiye dek yayına giren eserlerden bir çok açıdan farklı. Öncelikle 1915 ve öncesinde yaşananları kronolojik olarak ele alan yazar iki tarafı da tarafsız bir hakem gibi eleştirmekte, tarafların ileri sürdükleri kaynakları bir dedektif titizliğiyle incelemekte ve bunu yaparken her iki tarafın da duygusal tecrübelerine saygıyla yaklaşmakta. Lewy, Almanya, ABD ve İngiltere gibi devletlerine resmî arşivlerinde ve çeşitli yayınlar üzerinde yaptığı kapsamlı araştırmalardan elde ettiği bulguları bir araya getirerek 1915-16 senelerına yeni bir bakış açısıyla yaklaşmakta. Kitapta soykırım iddialarına temel oluşturan belgeleri masaya yatıran Lewy, yaşananların önceden planlandığı iddialarını çürütürken, ölümlerin, dönemin şartları ve savaş ortamının yokluğu içinde gerçekleştiğini ispatlarıyla ortaya koyuyor. Ermeni meselesiyle alakalı akılda kalan bir çok sorunun cevabının bulunabileceği eser, Osmanlı İmparatorluğu’nda neler meydana geldiğinı merak eden okurlar için çok yönlü bir araştırma.

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih kitap özeti

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih pdf oku

1915 Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu?
Çarpıtılan-Değiştirilen Tarih Pdf indir

 

Related Articles

Back to top button